Människovalpen

Jag och Cobran kan göra andra saker än bita gubbar, leta mat å döda katter, de egenskaperna utgör bara en liten del av vår breda vildhundsrepertoar. En del folk tror att vi är mest hungriga, lynniga och aggro men de greppar nada. Vi håller världsklass i samarbete, lojalitet och lyhördhet inom flocken. Just nu har jag skärpt säkerhetsnivån till max och Cobran har visat sig besitta sympatiska talanger som överraskat alla – vi har nämligen fått en människovalp.

Jag hade väl typ kanske hoppats på att anledningen till att vi tagit det ovanligt lugnt den sista tiden berodde på att morso äntligen adaptat min livsstil och börjat chilla å odlat gräddmage. Jag tycker faktiskt att jag borde vara värd den anpassningen efter att ha återuppstått från det syntetiska zombiemedicinlandet i december. Men tji fick jag. Rätt vad det var så försvann morso med magen och som ersättningsprojekt fick vi som vanligt ta hand om Pinnen i några dagar. När morso kom hem var chillmagen väck och istället bar hon runt på en människovalp.

När vi tar hand om Pinnen brukar vi testa hennes vänskap genom att vara först på plats i sängen och sedan vägra flytta oss. Ju fler morgnar hon klagar över skolios efter att ha sovit som ett gem desto mer gills hon.
När vi tar hand om Pinnen brukar vi testa hennes vänskap genom att vara först på plats i sängen och sedan vägra flytta oss. Ju fler morgnar hon klagar över skolios efter att ha sovit som ett gem desto mer gills hon.

Asså en människovalp, hur bra är inte det liksom. Dessutom heter den Dino efter mig. Fett coolt. Eller ja, vad som helst är i och för sig coolt jämfört med vad morso brukar komma dragandes med när vi bott med Pinnen i några dagar. Värst var väl när hon kom hem med 45 pannor Joker som hade matchande hörntänder och halva öron. En liten marsipangris utan gaddar och med ludna axlar som heter Dino är typ hur schysst som helst i jämförelse. Han varken gnager skalle, tränger sig före i matkön eller knackar i väggarna med nån rälig svans. Att vakta och skydda Dino Junior kan vara min största arbetsuppgift typ ävvär sedan jag kom till svenneland. Det är viktigare än att diska och leta mat. På riktigt.

Som vildis och kung är det högsta prioritet att vakta och skydda flockens människovalp från yttre hot.
Som vildis och kung är det högsta prioritet att vakta och skydda flockens människovalp från yttre hot.
Jag å morso lovade varandra för nästan tio år sedan att alltid backa upp varandra änd aj intend to kiip maj promiss what so ävvär.
Jag å morso lovade varandra för nästan tio år sedan att alltid backa upp varandra änd aj intend to kiip maj promiss what so ävvär.
Ok, jag kanske inte är världens starkaste och snabbaste längre men jag är beredd att gå all in för flocken trots att det gör ont. Och jag gör jävligt träffsäkra bedömningar om det skulle vara så.
Ok, jag kanske inte är världens starkaste och snabbaste längre men jag är beredd att gå all in för flocken trots att det gör ont. Och jag gör jävligt träffsäkra bedömningar om det skulle vara så.

Den omvårdande biten är dock inte riktigt för mig. Jag har luktat på Junior vid ett tillfälle men det var sådär för han luktar strange och när han fick min kalla snuda i sidan så pep han och ryckte till. Det gjorde jag med, ryckte till asså. Cobran däremot har visat sig vara värsta ärkevenusen, hennes alias Styggo-Snyggo är som bortblåst i närheten av Junior. Hon ser det som sin uppgift att tvätta honom ren från mjölkrapar, ligga på Juniors plats när han inte är där, bädda runt honom och bära på bajsblöjor. Det enda som inte är en nyhet i den uppradningen är att hon alltid varit fascinerad av folkskit. Första dagarna var jag rätt lack över Cobrans intensiva intresse så jag släppte henne inte nära om inte morso talade om att det var okej. Nu har jag taggat ner några nivåer men Cobran är fortfarande låg i närheten av mig eftersom hon har fattat att jag som säkerhetsansvarig sätter gränserna för all intervention med bebbo.

Överallt där Junior är, där är också jag. Men jag går inte för nära, jag håller hela tiden en armlängdsavstånd och ett extra vakande öga på omgivningen.
Överallt där Junior är, där är också jag. Men jag går inte för nära, jag håller hela tiden en armlängdsavstånd och ett extra vakande öga på omgivningen.
På dagarna ser jag till att hålla mig mellan Junior, morsan och världen.
På dagarna ser jag till att hålla mig mellan Junior, morsan och världen.
På kvällarna somnar vi på soffan tillsammans.
På kvällarna somnar vi på soffan tillsammans.
Cobran får sova passivt bredvid Junior men hon får fan hålla igen lite med sina moderskapsfeministiska idéer.
Cobran får sova passivt bredvid Junior men hon får fan hålla igen lite med sina moderskapsfeministiska idéer.

Jag har lätt en mental formtopp – jag har aldrig varit så livserfaren, klok och haft ett så viktigt uppdrag som jag har just nu – men jag hinner inte vila kroppen så mycket som jag borde så jag blir sjukt stel emellanåt. I morse behövde jag lite assistans för att få upp gumpen, men jag tänker köra tills det brakar för jag har aldrig varit så behövd och efterfrågad tidigare. Så ärä.

Hallå, kan du klia lite eller, du är skyldig mig sen jag gav dig healing i missomras. Fatta! Lite massage kanske, eller ärä bara modemagasin å Junior som gäller?
Hallå, kan du klia lite eller, du är skyldig mig sen jag gav dig healing i missomras. Fatta! Lite massage kanske, eller ärä bara modemagasin å Junior som gäller?

Hej så länge!

/Don Dino

Posted

in

by

Tags:

Comments

4 responses to “Människovalpen”

 1. Åsa Mild Avatar
  Åsa Mild

  Hej. Vilken underbar blogg! Jag ramlade in av en slump på ett inlägg från 2010 och jag kunde bara inte sluta läsa om er. Tack för att ni finns!

  1. Don Dino Avatar
   Don Dino

   Tack Åsa! 🙂

 2. Therése Avatar

  Åh vilken underbar blogg! Jag bar ute och letade runt för att se om jag skulle hitta några fler bloggar om gatuhundar (jag har två från Rumänien som jag har adopterat via Hundhjälpen – och de är bröder dessutom). Denniz har jag haft sedan 26 oktober 2014 och Gemini kom till oss förra helgen! Jag kommer att länka till er blogg och hoppas att fler kommer att hitta hit (när jag får fler läsare som jag kan guida vidare). Underbar läsning – och fina bilder.

  1. Don Dino Avatar
   Don Dino

   Tusen Tack! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *