Masslakt å Uschu

Mina landsdåggar har det ovanligt jävligt just nu, de är jagade överallt efter septembers lagstiftning om allmän hundslakt. Varje dag får jag eller morso mejl från olika håll och kanter i Rumänien från tanter som gömmer 50 såna som jag i sin trädgård och är desperata eftersom de önskar att de kunde gömma undan 1000 till från hundfångarna. Folk delar in sig i två läger, de som vill att vi ska dö och de som vill att vi ska få kulorna knipsade och kunna leva fritt. Oavsett om man är knipsad eller inte så är det ingen höjdare att leva på gatan, men det är liksom ganska pointless att slå ihjäl oss också så länge som folk fortsätter att kasta ut våra oknipsade päron på gatorna. Så länge potentiella päron finns på gatorna så kommer hundslakten oundvikligen att pågå fåräver. Jag minns själv att det enda jag tänkte på i min ungdom var mat och att dejta brudar. Jag har ingen aning om hur många av mina ättlingar som slaktats, jag vet inte ens hur många ättlingar jag har i Cernavoda med omnejd, men jag var i alla fall dåggbrudarnas favorit och hade väl ett par stycken kortare romanser i veckan under fyra års tid. Räkna på den ni! Till och med Joker som inte är den skarpaste dåggen i min låda är en mer logisk och rationell problemlösare än vilken rumänsk politiker som helst.

Här är en av morsos hundfångarillustrationer, det är typ så det ser ut om höstkvällarna i mitt gamla hemland.
Här är en av morsos hundfångarillustrationer, det är typ så det ser ut om höstkvällarna i mitt gamla hemland.

Appropå Joker så har han lagt sig till med en ny talang som inte smäller så högt i morsos ögon. Han har börjat knipa skogsmöss under promenaderna. Rekordet slog han förra veckan när han tog sex stycken på en timme. Han står likt en staty och lyssnar in prasslet i blåbärsriset, sedan gör han ett tvåmeters panterhopp och dyker ner med fulsnudan för att stolt och rakryggat promenera ett par hundra meter med musen i sin jättelika käft innan han spottar ut den död men intakt. Aldrig en droppe blod på offren men alltid dyngsura av transsylvanskt dreggel. Vid det här laget går han under smeknamnet Mustaxin. Han är en sann ligist min dryga påläggskalv. Hoppas att han vågar ge sig på större byten snart och att han orkar bära dem ända hem till mig. Ett rådjur i veckan skulle sitta kalasfint.

Joker är den enda av oss som tuggar lokal dialekt typ såhär: "Titt tåckön görfiin litta röött ja hitta bört i gömmen, du får hömmen om du vill ha'n."
Joker är den enda av oss som tuggar lokal dialekt typ såhär: “Titt tåckön görfiin litta röött ja hitta bört i gömmen, du får hömmen om du vill ha’n.”
Det är Änglo Lupus fel att Joker pratar dialekt och fångar möss. Hennes favoritdiet är vattensork. Där spottas det minsann inte ut något som man kan svälja.
Det är Änglo Lupus fel att Joker pratar dialekt och fångar möss. Hennes favoritdiet är vattensork. Där spottas det minsann inte ut något som man kan svälja.

Själv har jag haft fullt upp med ordningen på hemmaplan. Morsans polare Skalman, Pinnen och Semlan har varit här och bott in sig under några dagar liksom Gorillan och den mossiga stridspaddan Uschu. Uschu tror att han ska få bo här halva november så morso och Gorillan ville att vi skulle träna upp våra diplomatiska skills i förebyggande syfte. Uschu är grym, han är den grymmaste hund jag träffat i svenneland. Visst har jag blivit attackerad av puckade svennedåggs med bristande vokabulär några gånger men såna är inte grymma på det viset – de är bara omotiverat aggro och blåsta och såna känner jag mig överlägsen. Men Uschu innebär för mig skräckblandad fascination, han är typ balanserat aggro och strategisk plus att han är inställsam mot mig eftersom han förmodligen saknar en egen flock. Man kan typ inte vara kung om man inte har ett kungadöme och en flock att kontrollera. Uschu är så ruggigt lik mig om man bortser från att hans gräddmage är dubbelt så stor som min och att han till håret ser ut att härstamma snarare från gråben än dingo. Jag kan liksom inte bara låta bli att försöka få fart på surgubben och testa hur långt jag kan pressa honom innan det smäller i luften. Senast jag träffade en annan uppfriskande jämlike än Uschu var way back i Rumänien utanför kärnkraftverket.

Det är bäst att gå sist så man alltid har ryggen fri när de ökända varulvständerna är på besök.
Det är bäst att gå sist så man alltid har ryggen fri när de ökända varulvständerna är på besök.

Pinnen samlade oss för gruppfoto efter ett lyckat träningspass i diplomati.
Pinnen samlade oss för gruppfoto efter ett lyckat träningspass i diplomati.

Jag gillar när det är mycket schysst folk hemma, mest för att det blir extrema mängder disk och köttputs men också för att myset är fritt. Det är bara att gå fram till vem som helst och blänga på deras mat så kommer det en bit flygandes. När jag rensat deras tallrikar så trycker jag upp mitt ansikte under armen på dem och kräver att bli kliad. Hittills har ingen gäst någonsin vågat neka mig något som jag gjort anspråk på.

Skäggräkan och morso är vansinniga, de snålar med de finaste köttbitarna hela året och inför varje älgjakt så ska frysen tömmas på filéer, ryggbiff och stekar. Kan man få snasket lite mer jämnt fördelat under året eller, så man slipper utveckla bullimi i oktober?
Skäggräkan och morso är vansinniga, de snålar med de finaste köttbitarna hela året och inför varje älgjakt så ska frysen tömmas på filéer, ryggbiff och stekar. Kan man få snasket lite mer jämnt fördelat under året eller, så man slipper utveckla bullimi i oktober?
Skalman är en bra födkrok, det är bara att slicka sig lite surt om läpparna och smacka torrt så kommer det omedelbart en ostbit.
Skalman är en bra födkrok, det är bara att slicka sig lite surt om läpparna och smacka torrt så kommer det omedelbart en ostbit.
Pinnen var väl inte helt nöjd med att jag alltid la mig med min snygga stjärt åt hennes ansikte men hon höll färgen och andan för att inte såra mig.
Pinnen var väl inte helt nöjd med att jag alltid la mig med min snygga stjärt åt hennes ansikte men hon höll färgen och andan för att inte såra mig.
Vi får väl se i november om Uschu försöker utmana mig om kungatiteln.
Vi får väl se i november om Uschu försöker utmana mig om kungatiteln.

Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Masslakt å Uschu”

 1. Jannie Avatar

  Hej! Har precis hittat denna blogg, och måste ge en liten eloge till väldigt välskrivna inlägg och fina bilder. Superfina hundar också.

  Otroligt tråkigt och hjärtslitande det som händer i Rumänien just nu, och ännu mer tråkigt är det ju att det finn folk som faktiskt stödjer detta. Hur kan man tro att en mass-slakt ska göra slut på problemen med gatuhundar? Allt det leder till är lidande och ond, bråd död. Det som istället måste göras är steriliseringskampanjer, ochh att UTBILDA folket och motivera dem till ett mer responsibelt hundägande. Det är människor som är orsaken till överpopulationen av hundar, och ingenting annat. Om regeringen istället kunde satsa på steriliseringskampanjer och till att få ut ordet om fördelarna med att sterilisera sina hundar, då skulle problemet istället kanske få en långsiktig lösning. Hemskt är det, och speciellt hemskt är det att höra svenska så kallade “hundvänner” säga att det är rätt att göra såhär. Många gör tyvärr skillnad på en svenskfödd hund som har växt upp under bra förhhållanden, och en utländsk gatuhund. Jag anser ju att älskar man hundar så älskar man ALLA hundar, oavsett bakgrund.

  Visst finns det de hundar i Rumänien som uppvisat aggresivitet, och jag kan förstå att där finns rädsla, men problemet återgår ju än en gång till människorna. Hundarna är inte aggresiva för att de vill det, utan för att de har behandlats på ett sådant sätt att de inte har något val.

  Fint skrivet inlägg i alla fall! Så sant. Väldigt find att ni har en adopterad hund också. Själv adopterade jag en valp när jag bodde i Mexico, som sedan bodde med mig där i nästan två år, och nu har vi precis flyttat tillbaka till Sverige. I Mexico har de ju också ett mycket stort problem med gatuhundar, och det var väldigt jobbigt att se hur de behandlades av både myndigheter och mycket vanligt folk. Efter att ha upplevt det så kan jag aldrig vara för något som det som nu pågår i Rumänien, för det är fel, och det tillåter människor att göra skillnad på hundar och hundar. Det gör mig ledsen.

  Ursäkta novellen här, men väldigt bra blogg har du i alla fall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *