Parbildning

Härom natten fick vi mms från moster Kulan å Peppo Bejkån som är i Toronto. De har visst ingått laglig flock nu fårävvär och officiellt på nån testostinkande hockeyarena. Skönt det, då behöver inte jag bekymra mig över att nån av mina fula kusiner i Pack P:son (Loppan, Gissa-Kissa, Zorry eller Gäddgapet) ska gå i arv till morso. Man kan säga att det är dubbelgrattis liksom – grattis till de som är skyldiga att avstå mat och sängplats åt varandra i nöd och lust och grattis till mig som varken behöver avstå mat eller sängplats i nöd eller lust till deras flockmedlemmar. Win-win kallas det!

Det var på tiden att ni blev laglig flock. Får man sitta vid honnörsbordet å käka på festen sen?

Just nu är vi inne i en skön lunk. Dagarna bjuder på najs chill i stugvärmen, relativt slabbidaskfritt eftersom Cobran är ute i skogen och jobbar med morso om vardagarna, helgerna har jag och Cobran gemensam slapptid för då är det andra dåggar som står på morsos agenda.

Det här är morsos nya lärare på helgerna. Hon heter Ängla vilket jag tycker är ett ovanligt fjantigt namn på en brud som ser till att jag får skånkar levererade till ateljén.
Men sen när morso lärt Cobran det som Ängla lär henne så kommer vi inte behöva hennes tjänster längre.
Jag hatar när jag stöter på såna här dåggar i skogen – det kryllar av dem nu i Kalland. Jag tycker själv att jag drar det längsta strået som håller mig i stugvärmen, äter flott och lattjar runt lite i skogen bakom dass mellan varven.
Fast häromdagen så blev jag inspirerad av Cobran och hängde med henne på ett rådjurs-spår. När jag hade sprungit i fem minuter så tyckte jag att det blev ovärt och vände om till morso i stället och hjälpte henne att trampa sönder en glänta med trattisar. Det är fanimej inte skönt att springa några längre sträckor i terräng. Det ska ni ha klart för er. Nej, böka frolic i mossan eller skava kadaver – det är najs för dingosar!
Såg på fejjan att min före detta syrra Java-Snava gått och skaffat sig gubbe också. Bra för henne, jag tycker att de kan ta och gifta sig precis som moster Kulan å Peppo och bjuda mig på middag sen när kärlekstramset är över.
Men ärligt, Cobrans bojfränd då… den har hon nog ihop det med bara för att det inte finns nån annan på vår sida av sjön att flirta med. Eller vad tror ni? Nu finns han avporträtterad också… jaja, han hänger inte på min vägg i alla fall.

Nej, det där med brudar var en komplicerad historia innan man blev kullös. Nu är jag mest fri och hungrig på annat och om jag skulle gifta mig nån gång så är chanserna på ett långvarigt och lyckligt äktenskap störst om jag äktade ett mammutkadaver. Jag tror på frivillig samvaro i en icke juridiskt bindande flock med tillhörande stort och välfyllt skafferi, so long!


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Parbildning”

  1. cissi Avatar
    cissi

    Har dom gift sig! Hoppas dom ska ha efterfest så vi kan komma och fira och träffa er!!! Kram och vad bra du skriver. Hundtidningen som jag läser, Härliga hund, skulle behöva en krönikör som du!

  2. arteu Avatar
    arteu

    your blog just gets better and better as i discover more to see and wish.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *