Rumänska bärplockare

Undrar hur mycket bär man kan äta innan man går från definitionen rovdjur/allätare till allätare/idisslare. Jag tror att jag har kommit dit nu, och allt är Pinnens fel.

Pinnen äter alltid allt energitätt smasko själv, lämnar mig dregglandes på köksgolvet, och när hon hälsade på oss förra veckan så insisterade hon på att plocka med sig lingon från min skog till huvdstaden. Tjo men visst, det är väl inte värre än att man säger åt chaffisen att kicka igång Dinomobilen, men Pinnen ska allt veta sin plats när hon färdas kungligt. Så är det.

Jag har egen chaufför, värmeslingor i dynan och när Cobran sträcker fram sin långa tapirnäsa för långt så ger jag henne en åthutning. Om ni undrar varför Pinnen inte syns så är det för att det är hon som tar kortet.
När Cobran fått sig en åthutning så vänder hon sig alltid om och psykar vår fula rosa pudel som sitter i bakrutan och nickar huvudet i takt med guppen i grusvägen. Rosa pudel liksom – haha, morsan hade den fram i bilen förr om åren men jag orkade inte titta på eländet så jag sa åt henne att städa. Kan man inte ha en varulv som nickar så käften slår ihop när man åker i gupp i stället?
Morso följer mig hack i häl för att få ta del av den ultimata skörden eftersom jag bara betar där det är rikliga mängder solmogna bär. När man får så lite att äta som jag får så har man inte råd att gå i eländig terräng för några sura fibrer och antioxidanter.
Jästa blåbär är en riktig höjdare. Snacka om att man kan skrämma brudarna med dimmridåer på kvällskvisten när man ligger under köksbordet och tillsätter lite pikant blåbärsdoft till drinken.
När kärringarna hade fått ihop typ 30 liter lingon, Styggo-Snyggo hade rymt på älgjakt och äntligen kommit tillbaka med hårviltspillning fastkilat innanför halsbandet så slog Pinnen på stora smaskopukan och gömde torra hundkulor i händerna. Det var för lite.
Det kurrade i min mage, jag längtade efter diskjobb och att få räta ut ryggen i dubbelsängen. Bajsbruden och Pinnen kurade ihop sig i skuffen bland alla lingon precis som rumänska bärplockare ska göra och vi åkte hem till middan och sängen – trodde jag.
Men nejdå, i sängen låg en sur drake och lekte med sin dockteater.

Disken/middagen bestod av ännu mer fibrer och antioxidanter, jag blev nästan gråtfärdig vilket är ovanligt för att vara mig. Rom-Rom, tryck på play. Och du, sommaren 2012 ska jag länsa dina tomatplantor om du inte kompenserar nästa vecka med energität mat när jag ska ta hand om dig at your casa. Bättre disk ska det va:

Av lingonen blev det lingonjuice för morsan är så döds på att rensa bär. Av lingonjuice blir det vargtass. Den som druckit en vargtass blir sentimental och lägger mer än gärna ut ett lasagnespår i ateljén till en utsvulten dingo. Slutsats: mer vargtass åt Pinnen alltså!
Ärligt alltså, vargassen har en baksida för Pinnen. Hon tenderar att gå igång på gamla hårdrocksballader och dansa tryckare med sig själv. Jag har känt Pinnen i fem år men det här tog priset i pinsamhet. Typ asså – hellre en slabbidaskare på snudan och en frolic som belöning.

Nu måste jag kila iväg och vara med när morso putsar älgbiten som hon ska bjuda Rommis och Kjellektrikern på i eftermiddag innan vi får våra blåsprakande tjärpappsledningar utbytta i lägisen.

So long!


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Rumänska bärplockare”

  1. Biba Avatar
    Biba

    Alltså Dino! Du har det så nedrans bra du! Att få följa med och plocka lingon skulle jag vilja men min morsa gillar inte att plocka bär. Fast när hon läste om Vargtass gjort på färska lingon och inte på tranbär, ja, då blev hon sugen! Koskenkorva och lingon är hon ju uppväxt med påstår hon haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *