Gråväder

Idag är en bra dag. Det är gråväder ute så morsan hade tänkt sitta vid datorn och göra bokföring. Men eftersom bokföring är för morsan ungefär vad långpromenader i slask är för mig så kom hon snabbt på andra tankar. Hon fimpade datorn och tog istället fram två grillkorvar, Alvaulven Alf och farmor Sidney. Hallå hallå, är det nån hemma – koko! Medan morsan lekte dockteater med riktiga korvar så satt jag och Cobran på golvet och väntade på klartecken att få delta. Vår medverkan brukar vara i ungefär en sekund eller så – tills korven är slut. Fördelen med dockteater är att man kan göra så många saker utan att bränna några kalorier.

Idag var inte ens Cobran sugen på morgonbrottning ute på sjön.
Idag var inte ens Cobran sugen på morgonbrottning ute på sjön.

Somliga står visst ensamma på ena sidan korven och tror att de kan kontrollera den hur länge som helst.
Somliga står visst ensamma på ena sidan korven och tror att de kan kontrollera den hur länge som helst.

Men tji fick hon, Cobran med sin långa tapirnäsa var först ut att bryta maktmissbruket, allt för att imponera på Alfaulven och Farmor. Cobran är lite avis på mig som har så anrika förfäder och försöker kompensera med attityd i stället.
Men tji fick hon, Cobran med sin långa tapirnäsa var först ut att bryta maktmissbruket, allt för att imponera på Alfaulven och Farmor. Cobran är lite avis på mig som har så anrika förfäder och försöker kompensera med attityd i stället.

Sen gjorde vi en kort tur till Bukarest men det sög fett. Det regnade och hundarna var skabbiga och magra. Mager och skabbig kan man vara i Kalland också men här får man åtminstone Stronghold mot skabben och en korv då och då mot hungern.
Sen gjorde vi en kort tur till Bukarest men det sög fett. Det regnade och hundarna var skabbiga och magra. Mager och skabbig kan man vara i Kalland också men här får man åtminstone Stronghold mot skabben och en korv då och då mot hungern.

Vi avslutade med att hälsa på vår kompis Pekkahinulven. Snacka om fantasi alltså... nu när det varit klara nätter och fullmåne så kan vi höra honom när vi går på kvällspromenad men kompis det kommer jag aldrig bli, det kan Cobran vara själv. Hon kan typ adopteras av Pekkahinulven och sätta på en orange varningskostym på honom också så man hinner gömma sig när de kommer.
Vi avslutade med att hälsa på vår kompis Pekkahinulven. Snacka om fantasi alltså… nu när det varit klara nätter och fullmåne så kan vi höra honom när vi går på kvällspromenad men kompis det kommer jag aldrig bli, det kan Cobran vara själv. Hon kan typ adopteras av Pekkahinulven och sätta på en orange varningskostym på honom också så man hinner gömma sig när de kommer.

Så är jag sur på Rom-Rom också. Polly har varit här i flera veckor nu och Rom-Rom bara ringer och tjatar om hur bra Polly är hela tiden. Jag tycker att hon är en fjantig hängörad trubbnos som nån spillt färg på. Vi har inte ens fått träffa Polly än för Rom-rom är så rädd för att jag och Styggo-Snyggo ska äta upp henne. Det tänker vi göra också. Så det så. I alla fall om hon tror att hon kan ta över både min Rom-Rom, mitt kylskåp och min smaskounge.

Här brukar jag sitta och buffa på Brollo tills han kliar mig, han törs inte göra annat heller.
Här brukar jag sitta och buffa på Brollo tills han kliar mig, han törs inte göra annat heller.

Sen brukar jag sitta här och vänta på att Brollo ska slänga ner en smörgås åt mig. Aktivitetsbollar och skit som han håller på med nu är inget för mig. Sånt kan Polly få ha själv.
Sen brukar jag sitta här och vänta på att Brollo ska slänga ner en smörgås åt mig. Aktivitetsbollar och skit som han håller på med nu är inget för mig. Sånt kan Polly få ha själv.

Vi har förresten köpt en till andel i Kallandskåken också så nu ska vi slippa ha verkstad, kontor och boende i samma lägenhet. Så fort linoleummattan och masonitskivorna är borta, elen är omdragen, väggen utslagen och köket rivet (ni hör själva – det är långt dit) så kan vi börja gå till jobbet. På morsans jobb är det hundtvång, vi är nämligen hennes enda kollegor och bollplank. En kakelugn finns det också och jag har paxat att min plats ska bli nedanför den. Morsan kan väl sätta sitt arbetsbord i ett hörn med kallras eller nåt.

Undrar varför köket ska rivas förresten - var ska då våra smaskingar förvaras när vi är på jobbet?
Undrar varför köket ska rivas förresten – var ska då våra smaskingar förvaras när vi är på jobbet?

Pax att ha en fluffig XL-kudde här med ett fett fårskinn på.
Pax att ha en fluffig XL-kudde här med ett fett fårskinn på.

Shit, nu börjar solen titta fram och det droppar från taket igen. Jag kommer nog inte undan promenaden idag heller för morsan kommer aldrig att sätta sig med bokföringen så länge solen lyser.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *