Pinata

Morsan tror typ att jag ska gå med henne på långpromenader varenda dag bara för att solen skiner lite. Men så kul är det faktiskt inte med vårsol längre. Det var kul förra veckan bara. Promenaderna tenderar att bli längre och längre och nu sätter jag mig redan vid brevlådan för att demonstrera “hit men inte längre”. Dumt att ta några onödiga risker. Hon kan gott gå med Cobran själv och ulva runt i skoterspåren så kan jag vara hemma istället och lattja med min pinata som morsan hängt upp i dörrposten. Dågg’s pinata är förstklassig underhållning som bjuder på både gymnastiska övningar, motorisk färdighet, tränar reaktionsförmågan, lite skräck när lådan slår tillbaka och stor motivation om den är fylld med korvisar eller pölsa. Pinata är som livet på gatan plus att det känns lite internationellt på nåt sätt att vara rumän och ägna sig åt spanska dagisaktiviteter i Kalland.

Jag snodde Cobrans PET-flaska häromdagen och knölade till flaskhalsen så att det aldrig någonsin kommer att trilla ut något gott ur den. Det var då morsan kom på att hon skulle hänga upp en smaskolåda åt mig istället. Och den törs Cobran typ inte gå i närheten av, hon tycker att det är asläskigt när pinatan hänger och dinglar i dörröppningen.

Åh en ny korvdoftande låda...
Åh en ny korvdoftande låda…

Den ska rivas blixtsnabbt innan Styggo Snyggo kommer.
Den ska rivas blixtsnabbt innan Styggo Snyggo kommer.

Vad faan, jag kommer inte åt dem, lådan bara flyttar sig hela tiden.
Vad faan, jag kommer inte åt dem, lådan bara flyttar sig hela tiden.
Nurå ska jag ge dig en rejäl knuff så att du spottar ut korvpengar.
Nurå ska jag ge dig en rejäl knuff så att du spottar ut korvpengar.

Kan du sluta knuffa tillbaka eller, man får ju ducka så man inte får korvlåda i huvudet på blindsidan.
Kan du sluta knuffa tillbaka eller, man får ju ducka så man inte får korvlåda i huvudet på blindsidan.

Du håll dig undan - det är min pinata, ta och dreggla i en PET-flaska istället.
Du håll dig undan – det är min pinata, ta och dreggla i en PET-flaska istället.
Nu ni små korvarna är det kört för er del, ni har halkat färdigt för idag. Så är det.
Nu ni små korvarna är det kört för er del, ni har halkat färdigt för idag. Så är det.

Är ni med i Cobrans dockteater på Facebook förresten? Det är inte jag, sånt trams får brudarna hålla på med själva.
Dobra da Cobra på Facebook


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Pinata”

 1. Sonia Avatar
  Sonia

  Hej Don Dino!
  Läser med stor behållning din blogg!
  Jag är mycket god vän med Lilla Benet och hans morsa och brorsor och jag kvalar nog med god marginal in i De Gula Hundarnas Armé.
  Husse och Matte beundrar verkligen alla fina bilder av och stories om dig! Vore kul att ses nångång!

  Sonia

 2. Sanna på Hundzonen Avatar

  Vilken härlig blogg! 😉

  Min hund håller nog med dig… När jag talar om för henne att Border Collies ska vara galna hispiga varelser vill hon inte lyssna alls.. Hon vägrar nämligen gå ut nu när det har snöat igen, hon kan tänka sig att gå ut, sätta sig en halvmeter från trappan för att kissa och sedan rusa in igen, men där går gränsen.

  Nej, ska man gå ut så ska det vara snö- och halkfritt, minsann! Kom tillbaka när det är vår och finns får att valla, morsan.. Tills dess tänker Rut gå i ide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *