Julpynt

Undrar varför det heter Värmland när det alltid är så jävla kallt? Det borde heta Kalland. Nu när jag har tvingat morsan att elda varmt i timmerväggarna så har vi i alla fall tio grader inne om morgnarna. Visserligen bättre än minus tio men inte okej jämfört med Rom-Roms luftvärmepump. På kvällarna däremot så är det som att befinna sig i Hells kitchen – ingen mat (tyypiskt kommunist) och minst trettio grader varmt (dags att söka upp ett kallrashörn). Bara att se morsan gå runt i underställ och mysa och lägga in björkklabbe efter björkklabbe får en typ att rygga tillbaka. Tydligen är eldandet en familjesport som hon och Vorfar har haft som intern tävling sedan långt innan jag kom in i bilden och den kallas för ”Kalsongvärme”. Vorfar ringer flera gånger i veckan för att höra vad vi har för utetemperatur respektive innetemperatur och när innetemperaturen passerar 27 så är det ”Kalsong”. Lyllo den som kunde gå runt i kalsonger liksom.

I alla fall så har vi aldrig julpyntat tidigare. När vi besöker nån med julgran så brukar jag ödsla några dyrbara gyllene droppar för att markera min ståndpunkt till stickiga träd och Cobran brukar massakrera/göra confetti av allt som hänger från mitten av trädet och nedåt. Morsan har liksom typ tyckt att ”julen, det kan ju de som inte har rumänska pälsprydda ungar fira med pynt och gran”. Men i år är det ungefär som att vi ska manifestera vår samhörighet som flock Dingochamp i ett överdrivet adventsfirande! Jag hade naturligtvis hoppats att vi skulle äta julbord varje dag – men icke. Jag fick istället hänga med morsan bakom dass och ta en adventgran häromdagen fastän det var minus tjugo grader. Jag fick hjälpa till att fixera en pappersstjärna som skulle monteras med några magneter som hela tiden ville fälla ihop sig och trilla omkull (det smakade pappersmassa i käften i flera timmar efteråt). Och nu måste jag dessutom stå ut med löjligt parfymerade dofter av glögg som puttrar och hyacinter som slår ut. Man undrar ju liksom när det blev fel att insupa dofter av smält snö på rumänsk päls, tassvett och inrökt doft av surved? Hrm… Ok, vi delade en julkorv häromdagen. Det var gott. Tror jag i alla fall, det var för lite och den gick åt alldeles för fort så jag minns inte så noga om jag ens fick nån korv eller hur det var.

Problemet med adventsgranen är att morsan inte har något julpynt att hänga i den. Jag föreslog att vi skulle hänga prinskorvar och köttbullar i den eftersom det är typiskt jul och ligger i mitt intresse. Morsan testade med ett par köttbullar men hon blev så irriterad på att jag bara satt under granen och brandlarmspep hela tiden så hon fick till sist mata i mig pyntet annars skulle hon visst få tinnitus sa hon. Sen satt hon vid min dator en stund och vann några riktigt äckligt gamla julgranskulor på Tradera men de skulle inte komma förrän efter Lucia så i väntan på de glittriga tjejkulorna så fick hon hänga upp oss i granen. Nu är man alltså reducerad till att vara ett julpynt. ”Don dino the julpynt liksom” – kul värre. Not.

Tur man får sitta överst i adventgranen i alla fall så det är nån ordning.
Tur man får sitta överst i adventgranen i alla fall så det är nån ordning.

Som vanligt så håller jag mig mestadels hemma med tanke på mina frostskadade tassar men Cobran verkar hålla formen skapligt. Bara ibland när morsan får nog på Cobrans bravader så offrar jag mig på en tur i skogen. Här är dagens aktiviteter:

Man hajjar ju att morso inte har det så lätt alla gånger. Idag fick jag ta några av smällarna. Cobran hade begis dragit på jakt annars - aj pråmiss.
Man hajjar ju att morso inte har det så lätt alla gånger. Idag fick jag ta några av smällarna. Cobran hade begis dragit på jakt annars – aj pråmiss.

Man önskar liksom att man hade bättre tryck i kroppen så man hade chansen att ge igen men tyvärr så får jag nöja mig med några kortare utfall för att liksom hålla ställningarna.
Man önskar liksom att man hade bättre tryck i kroppen så man hade chansen att ge igen men tyvärr så får jag nöja mig med några kortare utfall för att liksom hålla ställningarna.
Cobran drog som vanligt på en egen repa när hon blev uttråkad och då tog morsan genast tillfället i akt att lägga ut några smaskingar så jag tvingades snöpula mig själv.
Cobran drog som vanligt på en egen repa när hon blev uttråkad och då tog morsan genast tillfället i akt att lägga ut några smaskingar så jag tvingades snöpula mig själv.
I väntan på Cobran praktiserar jag den ultimata psykotelepatisoma-metoden. Morsan kan bara inte missunna mig smaskingarna som hon gömmer i handen utan brutalt magont. Ett-noll till mig! Jag fick hela näven.
I väntan på Cobran praktiserar jag den ultimata psykotelepatisoma-metoden. Morsan kan bara inte missunna mig smaskingarna som hon gömmer i handen utan brutalt magont. Ett-noll till mig! Jag fick hela näven.
Sen mellanlandade vi hemma, morsan tog en kopp kaffe och jag fann mig tillrätta i sängen. Cobran var tvärvild och hon och morsan tog sparken en sväng ut på sjön så att Cobran skulle få ulva av sig rejält.
Sen mellanlandade vi hemma, morsan tog en kopp kaffe och jag fann mig tillrätta i sängen. Cobran var tvärvild och hon och morsan tog sparken en sväng ut på sjön så att Cobran skulle få ulva av sig rejält.
Alla säger att Cobran är så Snyggo, jag tycker att hon är dryg men rätt så charmig och allra mest Styggo.
Alla säger att Cobran är så Snyggo, jag tycker att hon är dryg men rätt så charmig och allra mest Styggo.
Det var nån som sa att den som söker den finner... inte bara en massa snö i snudan utan också...
Det var nån som sa att den som söker den finner… inte bara en massa snö i snudan utan också…
...en alldeles fantastisk slaktplats som snöat över. Jävla skit att jag inte var med på den idag. Cobran har retat mig hela eftermiddagen och jag får nöja mig med en torr tuggpinne. Nästa gång ska jag med och fynda oavsett hur kallt det är!
…en alldeles fantastisk slaktplats som snöat över. Jävla skit att jag inte var med på den idag. Cobran har retat mig hela eftermiddagen och jag får nöja mig med en torr tuggpinne. Nästa gång ska jag med och fynda oavsett hur kallt det är!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *